duminică, 24 iunie 2012

Briose

Reteta de briose am gasit-o pe ambalajul margarinei Unirea. A fost pentru prima data cand am incercat-o si rezultatul il puteti vedea mai jos: 
 • forme briose 
• 2 oua 
• 100 g margarina Unirea
• 250 g faina 
• 200 ml lapte 
• 1/2 plic praf de copt 
• 150 g zahar tos 
• 30 g zahar vanilat 
• esenta vanilie 


Topiti margarina pe foc mic si o lasati sa se raceasca separat. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul tos si esenta de vanilie adaugand margarina topita, racita si laptele. Dupa ce s-a topit bine zaharul, adaugati faina si praful de copt. Intr-un alt bol bateti spuma albusurile si le adaugati peste restul compozitiei. Se obtine o crema usor vascoasa care se toarna cu ajutorul unei linguri in forme speciale pt briose. Le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 min pana se rumenesc. Le lasati sa se raceasca in forme si apoi le pudrati. 



 Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu