Ingrediente:
·
450 g biscuiti
·
28 linguri
zahar
·
10 linguri
faina
·
1 l lapte
·
5 oua
·
50g margarina
Unirea
·
un pliculet
Ness
·
4 pliculete
zahar vanilat
Asezati primul strat de biscuiti intr-o
tava mai mare dupa care va apucati de prima crema.
Separati ouale. Puneti peste
galbenusuri 10 linguri de zahar si amestecati bine, bine pana la omogenizare.
Adaugati apoi faina cu putin lapte pana arata ca o ciulama (fara cocoloase).
Puneti restul de lapte la fiert. Dupa ce fierbeti laptele, adaugati continutul anterior si amestecati
bine, bine. Adaugati apoi zaharul vanilat.
Luati amestecul de pe foc si
rasturnati continutul peste biscuti.
Adaugati apoi cel de-al2lea strat
de biscuiti.
Dupa care va apucati de a 2a
crema. Puneti pe foc mic 8 linguri de zahar si le caramelizati. Bateti
albusurile cu 10 linguri de zahar. Rasturnati apoi zaharul caramelizat peste
albusuri. Amestecati bine cu mixerul si apoi adaugati pliculetul de Ness.
Puteti adauga o lingurita de zeama de lamaie (sau helas) peste amestec (daca vi
se pare pera gretoasa). Turnati apoi compozitia peste biscuiti.
Pentru ornat puteti folosi
bomboane colorate sau cacao. Lasati la racit cel putin 10 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu